Начин на приготвяне
Сложете блатовете един върху друг и ги срежете, така че да се получат 4 ленти.
За приготвянето на карамеления сироп сложете 1 к.ч. захар на умерена температура до получаване на светъл карамел. След това налейте 1 к.ч. гореща вода и бъркайте на котлона, докато се получи желаната консистенция.
В широка тава сложете един блат и го намажете с помощта на силиконова четка с част от сиропа. Отгоре сложете малко разреден кайсиев мармалад и още малко сироп.
Завършете с крем, който ще приготвите, като загреете течна сметана с парченца млечен шоколад на водна баня. Бъркайте, докато не се сгъсти достатъчно.
Върху намазания крем се слага друг блат и всичко се повтаря както досега.
Десертът се нарязва на шоколадови пасти с размер 3-4 см.
Оставете бързите шоколадови пасти да се охладят и по желание ги декорирайте с пош от крема.
Да ви е сладко!