Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешки джолан

Супа от агнешки джолан

НикиНики
Новак
2358413k
Супа от агнешки джолан
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • агнешки джолан - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • домат - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият джолан сваряваме, щом се охлади, го обезкостяваме.

Лука и чесъна нарязваме на ситно, в тиган си нагряваме мазнина и го запържваме.

Добавяме към него обезкостеното месо, настъргания морков и доматеното пюре.

Добавяме подправките, ориза и малко от бульона.

Готвим за около 10 минути.

Добавяме продуктите към прецедения бульон.

Готвим вкусната агнешка чорба на слаб огън до готовност.

Сервираме топла, по-желание пускаме резенчета домат, отгоре в супата от агнешки джолан поръсваме с нарязани на ситно пресен лук и магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: