ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва по селски

Каша от коприва по селски

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8973k7k2k5
Каша от коприва по селски
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
09/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тази копривена каша няма как да бъде сервирана без парче домашен топъл хляб"

Необходими Продукти

  • коприва - 200 г свежа
  • брашно - 4 с.л.
  • сирене - по желание
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - щипка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме копривата и я измиваме под течаща вода.

Поставяме я в подсолена вода и я оставяме така, докато до омекне.

Премахваме копривата от водата и отделяме бульона.

Копривата нарязваме на ситно.

Поставяме тиган на котлона и наливаме мазнината.

Оставяме да се загрее и прибавяме брашното, като оставяме да се запържи.

След като е готово, прибавяме червения пипер и наливаме бавно бульона, като бъркаме внимателно.

Оставяме леко да се сгъсти и прибавяме коприва.

Непрекъснато бъркаме копривената каша и след малко добавяме и сиренето по желание.

Овкусяваме кашата от коприва по селски със чубрицата, солта и черния пипер и премахваме от котлона.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: