Бифтек

ИларияИлария
Новак
578
179
33
720
17/11/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 404
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бон филе - 1 кг телешко или свинско
  • черен пипер
  • сол
  • бульон - 1 ч.ч. месен
  • масло - 3 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • хрян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете бон филето и го нарежете на парчета. Леко го изтънете с дръжката на ножа и го овкусете със сол и пипер от едната страна.

От другата страна го намажете с белтък. Закръглете парчетата, за да се получи овална форма. Изпържете филето в маслото с малко черен пипер.

Подреждайте готовите бифтеци в чинии и ги покривайте с по 1 изпържено яйце. Поръсете с малко настърган хрян.

В тигана долейте бульона, оставете да поври, прецедете и полейте върху всеки бифтек от соса.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар