Начин на приготвяне
Тортата с бял крем и бадеми е истински празник на небцето!
Кондензираното мляко и яйцата поставяме в купа. Разбъркваме с бъркалка до получавaнето на гладка смес. Пресяваме брашното и бакпулвера, добавяме към крема с яйцата и разбъркваме старателно.
Оставяме да почине 20 минути. Върху хартия за печене начертаваме кръг с диаметър 20 см. Поставяме хартията в тава, в която също сме сложили хартия за печене.
Сипваме в кръга 2 пълни супени лъжици тесто и го разпределяме по-целия кръг. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 6-7минути.
Изваждаме готовия блат за торта и поставяме върху кърпа. Изпичаме и останалите блатове.
Разбиваме сметаната с пудрата захар и започваме да сглобяваме тортичка с крем.
Редуваме блат, крем, праскови и така, докато завършим с крем. Украсяваме с филирани бадеми и праскови или по избор.
Оставяме за една нощ в хладилника тортата с филирани бадеми.