Торта с бял крем и бадеми

НикиНики
Новак
2358413k
Торта с бял крем и бадеми
Снимка: Ники
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Ето на какво казваме ние вкусна тортичка"

Необходими продукти

  • Блатове
  • кондензирано мляко - 400 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • Крем
  • сметана - 400 мл.
  • пуда захар - 1/2 ч.ч.
  • за поръска
  • праскови - консервирани
  • бадеми - филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата с бял крем и бадеми е истински празник на небцето!

Кондензираното мляко и яйцата поставяме в купа. Разбъркваме с бъркалка до получавaнето на гладка смес. Пресяваме брашното и бакпулвера, добавяме към крема с яйцата и разбъркваме старателно.

Оставяме да почине 20 минути. Върху хартия за печене начертаваме кръг с диаметър 20 см. Поставяме хартията в тава, в която също сме сложили хартия за печене.

Сипваме в кръга 2 пълни супени лъжици тесто и го разпределяме по-целия кръг. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 6-7минути.

Изваждаме готовия блат за торта и поставяме върху кърпа. Изпичаме и останалите блатове.

Разбиваме сметаната с пудрата захар и започваме да сглобяваме тортичка с крем.

Редуваме блат, крем, праскови и така, докато завършим с крем. Украсяваме с филирани бадеми и праскови или по избор.

Оставяме за една нощ в хладилника тортата с филирани бадеми.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: