Начин на приготвяне
Пригответе бадемовия крем: стрийте бадемите на прах. Прибавете 80 гр от захарта, жълтъците, омекналото масло. Ароматизирайте с малко коняк и разбивайте, докато се получи пухкав крем.
Разделете бутертестото на две неравни части. По - голямата разстелете върху масата и изрежете диск. Намажете го с крем, като оставите бордюр от 2 см. и го навлажнете с четка.
Разстелете второто парче тесто. Разточете го малко, за да стане по - тънко от първото.
Поставете го внимателно върху крема и залепете краищата с лек натиск. Направете разрези с нож по цялата горна повърхност и я намажете с жълтък.
Сложете тортата в гореща фурна (200 С). Печете 40 минути, без да отваряте вратата. Сладкишът трябва да се надуе и да стане златист.
Поръсете с останалата захар и оставете да изстине.