Начин на приготвяне
В малка купичка с топла вода разтворете маята. Сипете към нея 2 с.л. брашно, 1 с.л. захар и оставете да шупне.
Сипете другото брашно в голяма купа и направете дупка по средата. Сипете солта в прясното мляко и другите 2 с.л. захар. Сипете в кладенчето на брашното. Добавете маята и олиото.
Разбъркайте с ръце, а после замесете меко тесто за вашата погача. Увийте тестото в стреч фолио, леко намазнено, защото тестото ще лепне. Оставете за час.
Разделете на две части 2 еднакви части и ги разточете на правоъгълни кори. Вземете нож за пица и с негова помощ изрежете осем триъгълника. Навийте на кифлички от широката към тясната част.
Вземете тава 24 см, намазнена и набрашнена. Може да сложите и хартия за печене и върху нея подредете кифличките - първо 1 в средата, после всички около нея.
Оставете памук погачата да втаса отново и печете за 30 мин. на 170 градуса. След като изминат 20 мин. от печенето, покрийте с алуминиево фолио.
Намажете памук погачата на кифлички с малко масло и поднесете.