Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Дроб сарма»Дроб сарма с ориз и булгур за Великден

Дроб сарма с ориз и булгур за Великден

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Дроб сарма с ориз и булгур за Великден
Снимка: Геновева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 800 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 връзка
  • девесил - 1/2 връзка
  • олио
  • зелен лук - 1 връзка
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 10 с.л.
  • прясно мляко - 1.300 л
  • сол
  • олио - 50 мл
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият комплект се изчиства и сварява. Реже се на кубчета. В олио се запържват дреболиите, добавяме зеленият лук и дозарапъжваме. Поръсете червен пипер и разбъркайте.

Прибавете почистеният и измит ориз и булгур и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол, черен пипер девесил и джоджен.

Добавете вода 4 и 1/2 ч.ч. вода и сложете във фурната да се сготви дроб сармата. След като водата се е изпарила и оризът се е сварил, пригответе заливката.

Заливката приготвяме, като в дълбока тенджера сгорещим 50 мл олио, към него прибавяме брашното и бъркаме постоянно до златист цвят на брашното.

След което прибавете бавно прясното мляко при непрестанно бъркане. Накрая разбийте яйцата и добавете и тях към сместа за заливката при постоянно бъркане.

След като заливката за агнешката дроб сарма е готова, я изсипваме върху нея и връщаме обратно във фурната да се запече отгоре.

Преди да изключите, поръсете с настърган кашкавал. След като е запече кашкавалът, изключваме фурната и сервираме дроб сармата с ориз и булгур за Великден по желание с кисело мляко.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: