Агнешка супа с ориз и застройка

Агнешка супа с ориз и застройка
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
13/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви160 мин.
Общо180 мин.
Порции6
"Ароматна, вкусна и много засищаща супичка с агнешко месце"

Необходими Продукти

  • агнешки ребърца - 550 грама (от малко агне)
  • пресен чесън - 2 стръка
  • джоджен - 5 свежи стръка
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 140 грама
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 5 зърна + смлян за поръсване
  • масло - 1 с.л.
  • За застройката
  • кисело мляко - 1/4 кофичка
  • жълтъци - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешките ребра в тенджера, залейте ги с вода, в която се добавя малко сол и зърната черен пипер. Варете ребърцата в продължение на 90 минути.

Нарежете готовите ребра на по-малки части, а бульона прецедете. Ако ребрата, които имате са по-големи, направо ги обезкостете и нарежете отделеното месо.

Наситнете лука, чесъна, джоджена и морковите. Загрейте маслото с олио и запържете лука, след това добавете морковите и зеления чесън.

Накрая добавете ребърцата и джоджена, запържете всичко заедно.

Налейте към продуктите агнешкия бульон, овкусете със сол и черен пипер. Варете супата на умерен огън около 30-тина минути.

Измийте ориза и на 30-тата минута го добавете към агнешката супа. Варете още 20 минути.

Свалете от огъня и когато супата леко се охлади, може да я застроите със смес от жълтъци и мляко.

Темперирайте внимателно застройката, за да не пресече супата.

Агнешката супа с ориз и застройка е много вкусна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: