Начин на приготвяне
Сложете агнешките ребра в тенджера, залейте ги с вода, в която се добавя малко сол и зърната черен пипер. Варете ребърцата в продължение на 90 минути.
Нарежете готовите ребра на по-малки части, а бульона прецедете. Ако ребрата, които имате са по-големи, направо ги обезкостете и нарежете отделеното месо.
Наситнете лука, чесъна, джоджена и морковите. Загрейте маслото с олио и запържете лука, след това добавете морковите и зеления чесън.
Накрая добавете ребърцата и джоджена, запържете всичко заедно.
Налейте към продуктите агнешкия бульон, овкусете със сол и черен пипер. Варете супата на умерен огън около 30-тина минути.
Измийте ориза и на 30-тата минута го добавете към агнешката супа. Варете още 20 минути.
Свалете от огъня и когато супата леко се охлади, може да я застроите със смес от жълтъци и мляко.
Темперирайте внимателно застройката, за да не пресече супата.
Агнешката супа с ориз и застройка е много вкусна.