Миди с макарони

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
30/04/2011
"Миди с паста - класическо предложение от Италианската кухня, от което веднага ще се възползваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 238
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява и в него се запържва лукът, който е нарязан ситно, докато омекне. Прибавят се всички останали продукти. Оставя се на слаб огън 2 - 3 минути. Прибавят се накиснатите в студена вода и остъргани миди. Захлупват се и се оставят на слаб огън 4 - 5 минути.

Сваля се от огъня и се изваждат мидите, които не са се отворили. Прибавят се макароните, предварително сварени в подсолена вода, и се разбърква добре.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар