Агнешка пача чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Агнешка пача чорба
Снимка: Стоянка Русенова
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си агнешкото месото, както и агнешките дреболийки.

Нарязваме ги на дребно, заливаме с 2 л вода и поставяме да се варят.

Може да варим в тенджерата под налягане, ако искаме.

Щом заври, поръсваме със сол, прибавяме нарязаните на ситно зеленчуци.

Оставяме да врат и след като омекнат, слагаме ориза и подправките.

В отделна купичка изсипваме брашното, което размиваме с малко вода.

Готовата смес изсипваме в агнешката чорба.

Сваляме чорбата от огъня и застройваме с яйцето.

При поднасянето подправяме с черния пипер и оцет.

Агнешката пача чорба поднасяме топла.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: