Чудна чорба от хек

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Чудна чорба от хек
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ряпа - 60 грама бяла
  • аспержи - 5 зелени
  • риба - 650 грама (цял хек)
  • доматен сос - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 60 - 70 мл
  • див лук - стръкчета
  • бял пипер
  • сол
  • За бульона
  • джинджифил - 30 грама
  • моркови - 1
  • зехтин - 40 мл
  • ряпа - 60 грама бяла
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 стръка
  • домати - 1 брой
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете хека и внимателно отделете филетата. Главата и основната кост сложете в тенджера и добавете всички изброени продукти за бульона - обелените и нарязани на две две зеленчуци.

Залейте продуктите с достатъчно количество вода - трябва да ги покрива поне 2-3 пръста.

Варете 30-тина минути на бавен огън, след което прецедете рибния бульон. Върнете готовия бульон в тенджерата и го поддържайте топъл, като за целта включите котлона на най-ниска степен.

Наситнете ряпата, целината и морковите, а аспержите първо почистете от твърдите части и след това нарежете на малки резени.

Задушете зеленчуците в загретия зехтин до полуомекване. Добавете настъргания чесън и доматения сос.

Гответе за кратко и налейте горещия бульон, варете 15-тина минути.

За да отделите по-лесно кожата от рибните филета, потопете ги за минута-две във врящата супа. Отделете месото и го накъсайте на едро, след това върнете в супата.

Овкусете рибната супа с наситнен див лук, бял пипер и сол, ако е необходимо.

Поръсете готовата супа с още див лук и сервирайте топла.

Чудната чорба от хек е много вкусна, опитайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: