Начин на приготвяне
Изпържете лука с лапада и добавете към тях малко сол и джоджена. Свалете от огъня и добавете едно яйце, разбъркайте хубаво. Това е плънката за питката.
От посочените продукти замесете тесто със средна твърдост.
Покрийте го и го оставете на топло, за да втаса и да увеличи своя обема. От втасалото тесто откъсвайте топчета.
Всяко едно топче разточете на тънка и голяма кора, която се намазва с олио. След това слагайте върху всяка кора от плънката с лапад.
Усуквайте кората и поставяйте в тава, предварително намазнена с олио.
Щом се изчерпят продуктите, покрийте тавата с кърпа и оставете питката да втаса.
Намажете с разбит жълтък с малко олио и мляко. Ако желаете, поръсете със сусам.
Печете пълнената питка в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност.
Усуканата питка с лапад и сирене е много вкусна.