Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно с 250 грама захар и 1 щипка сол до получаване на пухкава смес.
Добавете към тях пресятото с бакпулвера брашно. Разбъркайте хубаво и добавете рикотата, налейте и прясното мляко.
Обелете две от ябълките и ги нарежете на кубченца. Добавете ги към кексовата смес и разбъркайте. Прехвърлете в предварително намаслена и набрашнена тава.
Останалите две ябълки също обелете и нарежете на тънки резени. Набодете резените ябълки изправени в тестото.
Поръсете ябълковия сладкиш с кафява захар и канела. Сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Извадете и ги поръсете с пудра захар.
Италианският сладкиш с ябълки и рикота е много вкусен.