Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Вълшебен италиански сладкиш с кайсии

Вълшебен италиански сладкиш с кайсии

marcheva14marcheva14
Новак
601443k140
Вълшебен италиански сладкиш с кайсии
Снимка: marcheva14
1 / 3
07/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"За нас този италиански сладкиш е наистина вълшебен"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 грама
  • яйца - 3 броя (L размер)
  • кайсии - 6 - 7 (+3 - 4)
  • захар - 150 грама
  • нишесте - 50 грама картофено
  • олио - 125 мл
  • бакпулвер - 8 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • лимони - 1 цял (средна големина и тънка кора)
  • кафява захар - за поръсване
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • лимончело - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си форма за торта с диаметър 20 см. Намаслете я и я набрашнете леко.

Кипнете вода и пуснете вътре лимона за 20 секунди. Извадете и го нарежете заедно с кората на парчета.

6-7 кайсии разрежете на две, а останалите 3-4 нарежете на кубченца.

Всички продукти за рецептата сипете в блендер (без млякото и бакпулвера). Разбийте за няколко минути и едва тогава налейте млякото. Отново разбийте и сипете бакпулвера.

Разбийте мнгоо за кратко и сипете полученото тесто в купа. Добавете кубчетата кайсии и разбъркайте.

Сипете тестото в подготвената форма и внимателно загладете. Наредете върху него половините кайсии и поръсете с кафява захар.

Загрейте фурната на 175 градуса. Печете плодовия сладкиш до готовност - 40-45 минути.

Извадете и го охладете за половин час във формата, след което го извадете и поръсете с пудра захар.

Вълшебният италиански сладкиш с кайсии е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: