Начин на приготвяне
Загрейте сметана и мляко с лимонова кора. Изключете котлона, покрийте и оставете да се ароматизират 5 минути. Изсипете тази течност в предварително разбитите жълтъци и захар.
Върнете се в чиста тенджера и гответе бавно, разбърквайки с гумена шпатула, докато достигне 85°C.
Прецедете върху желатиновите листи предварително потопени във вода за 5 мин.
Разбъркайте всичко заедно с ръчен миксер и охладете върху купа с лед.
Най-добре е да държите крем Брюле за 1 нощ в хладилника, преди да го използвате.
Подготовка на еклери:
За пареното тесто сложете мляко, вода, ванилова захар, щипка сол и масло в тенджера, оставете за кратко да заври и свалете от котлона.
Добавете брашното и разбъркайте всичко с дървена лъжица или бъркалка за около 1 минута при непрекъснато бъркане. На дъното на тенджерка трябва да се образува бял слой.
Оставете тестото да се охлади за няколко минути.
Поставете тестото в купа и добавете 4 яйца едно по едно с помощта на миксера или кухненския робот. Разбъркайте тестото, докато заблести, след което е готово.
Поставете тестото в торбичка за тръби, застелете тава за печене с хартия за печене и шприцовайте ленти от тестото.
Поставете еклерите в предварително загрятата фурна и печете 25-30 минути, като през това време не отваряйте вратичката на фурната.
След изпичане извадете еклерите от формата или от тавата за печене и ги оставете да се охладят върху решетка. След това изрежете еклерите и напълнете крем Брюле в пош.
Поръсете пудра захар и се насладете на вкусните еклери.
Да вие сладко с тези перфектни еклери с крем Брюле !