Начин на приготвяне
Първо настържете на едро ренде тиквата. Начукайте орехите и ги добавете към настърганата тиква заедно с гриса и стафидите. Раазбъркайте много добре и оставете плънката настрана.
Намазнете кръгла тава с разтопено масло. Сложете на дъното един лист от корите за баница.
Намажете една кора с масло, сложете втора върху нея, отново намазнете и поръсете с 3 много пълни лъжици от тиквената смес. Поръсете с 3 чаени лъжичка захар и навийте внимателно на руло.
Процедирайте така до изчерпване на корите. В кръг наредете рулата в тавата, започвайки от средата. Готовия сглобен тиквеник намажете с останалото масло.
В купичка разбийте яйцата с млякото, ванилията и бакпувера. Залейте равномерно тиквеника.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете до готовност - около 40 минути.
Охладете изпечения тиквеник. Междувременно смесете лимоновия сок с пудрата захар до получаване на гъст крем и поръсете тиквеника с помощта на лъжица.
Богатият тиквеник с грис, стафиди и орехи е готов.