Мини солени кифлички от стария тефтер

АнабелАнабел
Ветеран
622
3k
1k
268
07/04/2021
"Старият тефтер крие златни рецепти - тези солени кифлички със сигурност са едно страхотно попадение"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции64
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Кашкавалът и сиренето се настъргват с помощта на ренде.

Слагат се в дълбока купа и към тях се прибавя омекналото краве масло.

В оригиналната рецепта за ретро кифлички се използва маргарин, но аз предпочетох да използвам краве масло.

Добавя се киселото мляко с разбъркана в него сода бикарбонат и предварително пресятото брашно.

Всичко се омесва хубаво. Получава се меко и лепкаво тесто, което се оформя на топка, покрива със свежо фолио и оставя поне за два часа в хладилник.

Охладеното тесто се разделя на осем топки. Всяка кора се разточва върху набрашнен плот на кръг с големината на чиния.

Разточеното тесто за кифлички се разрязва от центъра към периферията на триъгълници.

Всяко триъгълниче се навива от широката част към върха и се оформя малка кифличка.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Получават се много вкусни, меки и пръхкави кифлички от стария тефтер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар