Начин на приготвяне
Почистете добре пъдпъдъците и ги накиснете в студена вода с лъжица ябълков оцет. Оставете ги да престоят така няколко часа - 5-6.
Обелете и нарежете лука, морковите и картофите.
Задушете лука с морковите в сгорещено олио, след това прибавете и картофите. Гответе още 3-4 минути като разбърквате често.
Спиете запържените зеленчуци в гювеч. Добавете зеленчуковия бульон, а отгоре наредете отцедените пъдпъдъци.
Запържете гъбите и ги добавете към останалите продукти. Налейте топла водичка - толкова, че да покрие продуктите.
Сложете капака на гювеча и го пъхнете в студената фурна. Включете на 200 градуса и печете около 90 минути.
Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Печените пъдпъдъци със зеленчуци са много вкусни.