Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печени пъдпъдъци със зеленчуци

Печени пъдпъдъци със зеленчуци

Печени пъдпъдъци със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Крехки печени пъдпъдъци със зеленчуци - може да ги поднесете със сезонна салата за още по-добър вкус"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • моркови - 1 - 2 броя
  • пъдпъдъци - 4
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава голяма
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • магданоз - пресен
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пъдпъдъците и ги накиснете в студена вода с лъжица ябълков оцет. Оставете ги да престоят така няколко часа - 5-6.

Обелете и нарежете лука, морковите и картофите.

Задушете лука с морковите в сгорещено олио, след това прибавете и картофите. Гответе още 3-4 минути като разбърквате често.

Спиете запържените зеленчуци в гювеч. Добавете зеленчуковия бульон, а отгоре наредете отцедените пъдпъдъци.

Запържете гъбите и ги добавете към останалите продукти. Налейте топла водичка - толкова, че да покрие продуктите.

Сложете капака на гювеча и го пъхнете в студената фурна. Включете на 200 градуса и печете около 90 минути.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Печените пъдпъдъци със зеленчуци са много вкусни.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: