Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Бавно печено ярешко с джоджен

Бавно печено ярешко с джоджен

Бавно печено ярешко с джоджен
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Чакането си заслужава за това печено ярешко"

Необходими продукти

  • джоджен - 30 стръка (пресен)
  • ярешко месо - за 8 - 10 порции
  • къри - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на 8-10 порции крехкото ярешко, махнете излишните мазнини и ципички.

Намазнете тава за печене и наредете вътре месото. Поръсете го двата вида пипер, кърито и солта. Втрийте много добре подправките в месото.

Измийте джоджена и го наредете около месото. Приберете в хладилник за около час - така месото ще се отпусне и ще поеме ароматите.

Извадете от хладилника, налейте 2 пръста топла вода и покрийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Печете около 3 часа. Накрая махнете фолиото, за да се запече месото и да получи хубав загар.

Бавно печеното ярешко с джоджен е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: