Начин на приготвяне
Свинската плешка се измива и подсушава. С помощта на остър нож в него се правят прорези, в които се поставят нарязани по дължина скилидки чесън.
Месото се поръсва със сол и обтрива с горчица. Покрива се със свежо фолио и оставя в хладилник за 12 часа.
Приготвя се марината от смесени в купа зехтин, сос Уорчестър, соев сос, мед, червен пипер, пушен пипер, чили на люспи, смлян черен пипер и сух риган.
Сместа се обърква и с нея се намазва месото. Свинската плешка се поставя в тенджера за бавно готвене, налива се бяло вино, след което уредът се включва на първа степен за четири часа.
Ако не разполагате с такава тенджера, може да използвате за печене на парчето свинско огнеупорен съд, покрит с алуминиево фолио.
Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата :)