Бавно печено свинско

Бавно печено свинско
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
4
"Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата"

Необходими продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • сол
  • горчица - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • чили на люспи - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се измива и подсушава. С помощта на остър нож в него се правят прорези, в които се поставят нарязани по дължина скилидки чесън.

Месото се поръсва със сол и обтрива с горчица. Покрива се със свежо фолио и оставя в хладилник за 12 часа.

Приготвя се марината от смесени в купа зехтин, сос Уорчестър, соев сос, мед, червен пипер, пушен пипер, чили на люспи, смлян черен пипер и сух риган.

Сместа се обърква и с нея се намазва месото. Свинската плешка се поставя в тенджера за бавно готвене, налива се бяло вино, след което уредът се включва на първа степен за четири часа.

Ако не разполагате с такава тенджера, може да използвате за печене на парчето свинско огнеупорен съд, покрит с алуминиево фолио.

Разкошно бавно печено свинско, което може да поднесете с витаминозна салата :)

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: