Начин на приготвяне
Измийте агнешкото и го нарежете на порции. Натрийте месото с червен пипер, джоджен, олио и сол.
Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Лука и чушките нарежете по-малки парчета, а доматите обелете и пасирайте.
Пригответе си гювеча и сипете на дъното малко олио. Започнете да редите месото, чушките, лука, картофите и доматите. Налейте 2-3 чаши вода - зависи колко голям е вашият гювеч.
Поръсете всичко с джоджен и сол, сложете капака. За да се задуши по-добре месото, може да замажете леко капака с кашица от брашно и вода.
Сложете в студена фурна, включете на умерени градуси и печете около 2 часа или до готовност.
Агнешкият гювеч с картофи и зеленчуци е много вкусен.