Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки гювеч с картофи и зеленчуци

Агнешки гювеч с картофи и зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"За всекиго по нещо има в този гювеч"

Необходими продукти

  • картофи - 700 - 800 грама
  • агнешко месо - 1 килограм
  • домати - 2 големи
  • чушки - 2 - 3 броя
  • лук - 2 - 3 средни глави
  • червен пипер
  • джоджен
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото и го нарежете на порции. Натрийте месото с червен пипер, джоджен, олио и сол.

Обелете и нарежете на едри кубчета картофите. Лука и чушките нарежете по-малки парчета, а доматите обелете и пасирайте.

Пригответе си гювеча и сипете на дъното малко олио. Започнете да редите месото, чушките, лука, картофите и доматите. Налейте 2-3 чаши вода - зависи колко голям е вашият гювеч.

Поръсете всичко с джоджен и сол, сложете капака. За да се задуши по-добре месото, може да замажете леко капака с кашица от брашно и вода.

Сложете в студена фурна, включете на умерени градуси и печете около 2 часа или до готовност.

Агнешкият гювеч с картофи и зеленчуци е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: