Агнешко с лапад и зелен лук в тенджера

Агнешко с лапад и зелен лук в тенджера
Снимка: Илияна Димова
19/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
"Колкото и зеленини да сложите на агнешкото месо, никога няма да бъдат в повече"

Необходими Продукти

  • лапад - 200 грама почистен и бланширан
  • джоджен - 3 стръка (само листата)
  • агнешко месо - 500 грама
  • зелен лук - 3 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да бланширате лапада, теглото на свежите листа трябва да е около 600 грама, за да се получи 200 грама в обработено състояние.

Измийте агнешкото, сложете го в тенджера и залейте с вода. Щом водата кипне, излейте я и налейте около литър и половина чиста топла вода. Сварете месото до готовност.

Извадете агнешкото и го подсушете. Бульона от варенето запазете.

Запържете агнешкото в малко олио и го извадете. В същото олио запържете нарязаните джоджен, лапад и лук. Овкусете с черен и червен пипер, прибавете брашното и разбъркайте. Върнете агнешкото.

Налейте 3-4 чаши от бульона и варете агнешкото до пълна готвоност. Ако е необходимо, налейте още бульон или топла вода.

Агнешкото с лапад и зелен лук в тенджера е много вкусно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: