Начин на приготвяне
Преди да бланширате лапада, теглото на свежите листа трябва да е около 600 грама, за да се получи 200 грама в обработено състояние.
Измийте агнешкото, сложете го в тенджера и залейте с вода. Щом водата кипне, излейте я и налейте около литър и половина чиста топла вода. Сварете месото до готовност.
Извадете агнешкото и го подсушете. Бульона от варенето запазете.
Запържете агнешкото в малко олио и го извадете. В същото олио запържете нарязаните джоджен, лапад и лук. Овкусете с черен и червен пипер, прибавете брашното и разбъркайте. Върнете агнешкото.
Налейте 3-4 чаши от бульона и варете агнешкото до пълна готвоност. Ако е необходимо, налейте още бульон или топла вода.
Агнешкото с лапад и зелен лук в тенджера е много вкусно.