Италианска мусака Пастицио

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
591
1k
22
2k
19/01/2011
"Неслучайно името на тази италианска мусака звучи като любовно обяснение - обещаваме ви, че ще се влюбите във вкуса ѝ "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 633
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържват се лукът и чушката, добавят се чесънът и каймата и се пържи. Прибавят се настърганите домати и виното и се оставя да поври. Прибавят се подправките.

В тавичка се редят пластове сварени макарони и смес с кайма и сос.

Ястието се залива със заливка от яйца, кисело мляко, настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна около 25 минути до златист загар.

Рейтинг

5 7
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Не разбрах къде се слага сметаната и за това я прибавих към макароните и разбърках добре.
0
0
Албена Асенова
Многое вкусно,но не е ли от гръцката кухня?
1
1
Теодора Мещерова
И в гръцката кухня има подобно име, но при тях е пастичо или май беше обратното :) не съм много сигурна
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:10
правила съм я само без индийското орехче, че нещо не ни понася
0
0