Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Пастицио с кайма и макарони

Пастицио с кайма и макарони

Пастицио с кайма и макарони
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Опитайте и вие това пастицио с кайма и макарони. Няма да съжалявате"

Необходими продукти

  • паста - 1 пакет дълги макарони
  • кайма - 500 г
  • червено вино - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан
  • гъби - 150 г
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • за заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата и я отцедете.

Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с няколко лъжици сгорещена мазнина.

Добавете гъбите и каймата и бъркайте. Гответе ги, докато каймата стане на трохи.

Сипете пасираните домати и виното и варете до сгъстяване. Овкусете с подправките.

За заливката разбийте яйцата заедно с разтопеното масло и брашното и ги изсипете във врящо мляко на котлона. Бъркайте заливката, докато се сгъсти и я овкусете с останалите подправки.

Изсипете половината паста в леко намазнена и поръсена с галета тава.

Отгоре сипете половината доматения сос и останалата паста.

Залейте приготвеното пастицио със заливката и печете ястието 40 минути на около 180 °C.

Малко преди да го извадите го поръсете с настърган кашкавал.

Опитайте и вие това пастицио с кайма и макарони.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: