Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Леко зеленчуково Пастицио

Леко зеленчуково Пастицио

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Леко зеленчуково Пастицио
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Лекото зеленчуково пастицио е много вкусно, лесно за приготвяне и жена ви направо ще се влюби в него"

Необходими продукти

  • паста - 100 г пене
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • моцарела - 70 г настъргана Лайт
  • твърдо сирене - 1 - 2 с.л. настъргано
  • босилек - 1 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на тънки полуколелца, чесъна на ситно и ги задушаваме за кратко.

Прибавяме нарязаните на кубчета патладжани и задушаваме за 10 минути.

След това добавяме нарязаните на кубчета тиквички, обелените и нарязани на кубчета домати, босилека, ригана, солта, черния пипер и оставяме да се готви на умерен огън.

През това време сваряваме пастата „ал денте“ в леко подсолена вода и ги отцеждаме. Сипваме ги в дълбока тавичка за печене.

Върху тях изсипваме задушените зеленчуци и леко разбъркваме.

Върху тях разпределяме равномерно киселото мляко, моцарелата и най-отгоре - твърдото сирене.

Печем Пастицио в загрята фурна на 190 °C за 20-30 минути до златисто.

Оставяме да се охлади за 10-15 минути и сервирами.

Лекото зеленчуково Пастицио е много вкусно.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: