Начин на приготвяне
Разтворете маята заедно със захарта в леко затоплено прясно мляко. Оставете я настрана да шупне.
Пресейте брашното в купа и го смесете със солта.
Направете кладенче и сипете в него киселото мляко, шупналата мая, яйцето и мекото масло.
Замесете еластично тесто, увийте го с кърпа и го оставете за около 30 минути да втаса.
За плънката омесете каймата заедно с другите продукти.
Откъснете от тестото еднакво големи парченца, оформете ги във формата на топка и след това ги разстелете с пръсти.
Сложете от плънката и затворете тестото - защипете го хубаво.
Пържете домашните пирожки до готовност на умерена температура в дълбок тиган.
Извадете ги върху кухненска хартия, която да поеме излишната мазнина.
Хапвайте тези обикновени пирожки с богата плънка още топли.
Добър апетит!