Начин на приготвяне
Затоплете млякото и го сипете в купа. Добавете маята и захарта, разбъркайте. Сипете брашното и след като сместа шупне, добавете останалите продукти. Постепенно замесете меко тесто.
Оставете тестото да втаса на топло за около 40 минути.
Премесете готовото тесто и го разделете на две. Всяка част оформете на фитил инарежете на малки парчета. Оставете настрана.
Пригответе си плънката. За целта обелете и нарежете на малки резени плънката. Загрейте маслото и добавете нарязаната круша. След около минута поръсете с част от кафявата захар и разбъркайте. Налейте 50 мл вода и на тих огън задушете резените до омекване. Свалете от огъня.
Сплескайте всичко парче тесто на питчица. В средата сложете круша, поръсете с кафява захар и внимателно навийте на рулце. Така процедирайте с всички бухтички.
Загрейте олиото и изпържете бухтите до златисто. Направете си смес с канела и захар, оваляйте вътре всяка готова бухтичка.
Различните бухтички с плодова плънка са готови.