Боб с джолан в глинен съд

07/04/2021
"Кой е не е чувал за вкусния боб с джолан в гювеч?"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте джолана, сложете го в тенджера под налягане и го запечатайте. След това го извадете и оставете настрана.

Наситнете зеленчуците и ги запържете. Върнете джолана в тенджерата, добавете боба и налейте вода. Щом заври, прибавете доматите и овкусете с подправките.

Затворете тенджерата и след час изключете колтона.

Направете запръжка за боба, като запържите лъжица червен пипер в 2 лъжици брашно - внимавайте да не загори.

Внимателно прибавете запръжката към боба. Прехвърлете всичко в гювеч и печете още около час.

Сервирайте боб яхнията с люта чушка и поръсена с пресен магданоз.

Бобът с джолан в глинен съд е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар