Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете към тях предварително разтопеното масло, брашното, бакпулвера и натрошените орехчета. Разбъркайте.
На плота разстелете корите за баница. Върху две от корите сложете част от плънката, внимателно навийте на руло.
Намазнете тава за печене и сложете полученото руло вътре. Процедирайте така до изчерпване на количествата, като оформите баклавата.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете баклавата до получаване на хубав златист загар. Оставете да се охлади.
Междувременно пригответе сироп от посочените продукти - вода, ванилия, лимонова кора и захар.
Залейте охладената баклава с топлия сироп и я оставете да престои 4-5 часа, за да се напои добре с течността.
Витата баклава за ценители е чудна.