Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плескавица»Гурманска плескавица с кайма смес

Гурманска плескавица с кайма смес

ЗориЗори
Новак
1715465k
Гурманска плескавица с кайма смес2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Една студена биричка си пригответе за тази неустоима плескавица"

Необходими продукти

  • кашкавал - 80 грама
  • кайма - 1 килограм смес (свинско и телешко месо; много ситно смляна)
  • черен пипер - 1/2 ч.л. (прясно смлян)
  • зехтин - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и наситнете лука. Нарежете на малки кубченца кашкавала. Добавете ги към каймата.

Овкусете я със черния пипер, лютия пипер и солта. Налейте зехтина и омесете всичко много добре.

Покрийте купата със стреч фолио и оставете да престои в хладилник за минимиум 2 часа - колко повече стои, толкова каймата ще се овкуси по-добре.

Намокрете ръцете си и вземайте по около 300 грама от сместа. Внимателно оформяйте плескавицата и я изпечете на барбекю, грил тиган или скара.

Печете вкусната плескавица до образуването на тъмни ленти и от двете й страни.

Сервирайте със студена бира и зеленчуци по избор.

Гурманската плескавица с кайма смес е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: