Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Шпикован джолан с вино в гювеч

Шпикован джолан с вино в гювеч

ЗориЗори
Новак
1715465k
Шпикован джолан с вино в гювеч
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Превърнете се в истински топ готвач в кухнята си с тази рецепта за шпикован джолан в гювеч. Не забравяйте да сложите и от вкусното сосче в порциите , които ще сервирате"

Необходими продукти

  • джолан - 1, 5 кг с кост
  • чесън - 7 - 8 скилидки (за шпиковане на месото)
  • за марината
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 2 с.л. сушена
  • олио - 4 с.л.
  • деликатесна горчица - 1 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • ким - 1/4 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л. ситно нарязан
  • пенливо вино - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джолана. С помощта на остър нож го прободете на няколк оместа и шпиковайте месото. За целта във всеки прорез слагайте по половин скилидка чесън.

Сложете джолана в гювеч.

Смесете продуктите за маринатата и хубаво ги втрийте в месото. На дъното на гювеча сипете виното, но бъдете внимателни, за да не отмиете подправките.

Сложете капака на съда и го залепете с тесто, приготвено от брашно, вода и малко сол.

Разположете гювеча в долната част на фурната, включете я на 150-160 градуса и печете около 3 часа.

Имайте предвид, че сосът от печенето е много вкусен, така че може да сгъстите с малко царевично нишесте и да залеете порциите месо с него.

Поднесете печеното свинско със салата по избор.

Шпикованият джолан с вино в гювеч е готов.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: