Начин на приготвяне
Измийте джолана. С помощта на остър нож го прободете на няколк оместа и шпиковайте месото. За целта във всеки прорез слагайте по половин скилидка чесън.
Сложете джолана в гювеч.
Смесете продуктите за маринатата и хубаво ги втрийте в месото. На дъното на гювеча сипете виното, но бъдете внимателни, за да не отмиете подправките.
Сложете капака на съда и го залепете с тесто, приготвено от брашно, вода и малко сол.
Разположете гювеча в долната част на фурната, включете я на 150-160 градуса и печете около 3 часа.
Имайте предвид, че сосът от печенето е много вкусен, така че може да сгъстите с малко царевично нишесте и да залеете порциите месо с него.
Поднесете печеното свинско със салата по избор.
Шпикованият джолан с вино в гювеч е готов.