Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола от бут на тиган

Пилешка пържола от бут на тиган

Пилешка пържола от бут на тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"От нас рецептата, от вас гарнитурата към тази чудна пилешка пържола на тиган"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чесън - 1 ск.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме пилешките бутчета. Изчистваме ги измиваме и обезкостяваме. Махаме кожата. Отцеждаме ги и ги поставяме в тавичка.

Натрошаваме пилешкия бульон и ги посоляваме. Поръсваме с черния пипер.

Чесъна пресоваме и намазваме двете пилешки пържоли. Поливаме с олиото и объркваме.

Оставаме ги така да престоят 1 час.

Загряваме грил тигана и поставяме пържолите от бут.

Печем от двете страни до зачервяване.

Пилешка пържола от бут на тиган сервираме със любима салата.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: