Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински флейки от бут на тиган

Свински флейки от бут на тиган

Свински флейки от бут на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сервираме свинските флейки с гарнитура по избор, салата или картофки! Бърза и вкусна вечеря !"

Необходими продукти

  • свински бут - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо се нарязва на свински флейки. Всяко парче се слага между фолио, леко се начуква и после поръсваме със сол, черен пипер и риган.

Оставя се 20-30 минути да поеме подправките. В купа се разбиват яйцата, добавяме брашно и с бира се разбърква на кашичка.

Загрява се олио в тиган. Всяка флейка свинско месо се топи в панировката, пържим от двете страни до зачервяване на умерен огън.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме Свински флейки от бут на тиган с гарнитура по избор, салата или картофки! Бързо и вкусно пържено свинско!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: