Начин на приготвяне
Месото се нарязва на хапки и се слага да се запържи в дълбок тиган. След около десет минути към него се прибавят почистените и нарязаният на ситно лук, моркови на кръгчета и гъби на шайби.
Разбърква се неколкократно, след което се прибавят червеният пипер, чесънът на прах и смлените домати. В тигана се долива около 80 мл червено вино.
Изчаква се малко и се налива вода, която да покрие месото за нашия гулаш. Прибавят се сол на вкус, дафиновите листа, след което тиганът се похлупва с капак и ястието със свинско се оставя да къкри на тих огън.
За да се посгъсти сосът, се прибавя една супена лъжица брашно, размито в малко вода. Гулашът се готви още малко и се дръпва от котлона. Поръсва със смлян черен пипер и нарязан на дребно магданоз. Сервираме свинския гулаш с варени картофи или варен ориз.
Свински гулаш на тиган - вкусно и питателно ястие.