Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешка пържола А ла Рошел

Пилешка пържола А ла Рошел

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
Пилешка пържола А ла Рошел1 / 2
10/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пържоли - 2 бр. от пилешки гърди
  • яйца - 2 бр
  • брашно - 3 с.л
  • олио
  • кашкавал - 60 г
  • гъби - 5 бр.
  • сос тартар - 100 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бутче се начуква внимателно и се запича на тиган.

Приготвя се смес от разбитите яйца, брашното, нарязаните на ситно гъби и настъргания кашкавал.

В тази смес се потапя месото. Така панираните пържоли се запържват в силно сгорещено олио.

Гарнира се със сос Тартар и се декорира с резени лимон и доматки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: