ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пилешко месо в буркани като на баба

Пилешко месо в буркани като на баба

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2431k1k2203
Пилешко месо в буркани като на баба
Снимка: Геновева
1 / 5
26/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
3
"Ето как баба е правила прочутото си пилешко месо в буркани за зимата"

Необходими Продукти

  • бройлер - 2.500 кг
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и се нарязва на парчета. Посолява се и се поръсва черен пипер и олио. Слага се в тава и се пече на 180 градуса до готовност.

Обърнете бройлера, като се запече от едната страна, за да може и от другата да се запече.

След като месото е готово се подрежда в сухи буркани, на дъното на които се слага дафинов лист. Ако в тавата има сос, го сипете в бурканите, той ще се желира.

След като сте напълнили бурканите с месо, ги сложете да се варят за 3 часа.

Така приготвеното пилешко месо в буркани като на баба е чудесно за консумиране направо от буркана или да се добави към ядене.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: