Тутманик за нула време

02/04/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете леко прясното мляко. В него сипете захарта, 3 с.л. брашно и маята. Покрийте съда и оставете сместа да се активира.

В голяма купа пресейте останалото брашно и солта. Направете кладенче в средата и изсипете предварително разтопените свинска мас и масло, добавете яйцата (отделяйки 1 жълтък), сметаната, маята и киселото мляко.

Разбъркайте, ще се получи лепкаво тесто за тутманик. Ако не е достатъчно меко, сипете още брашно. Сложете и сиренето. Объркайте с шпатула.

Изсипете сместа на пухкавия тутманик в тава с хартия за печене /26 см/. Разпределете равномерно и оставете за 60 мин. да втаса.

Когато бухне, го намажете със смес от малко олио, мляко и отделения жълтък. Останала смес излейте отгоре.

Печете разкошната баница за 20 мин. в умерена 180-градусова фурна без да отваряте вратата, след това увеличете градусите на 190 и допече до златисто.

След тожа може да поднесете топлия тутманик за нула време.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар