Начин на приготвяне
Смесете продуктите за блатовете и ги разбийте до получаване на хубава хомогенна смес.
Разделете сместа на 2 части и изпечете отделно блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Междувременно пригответе крема за тортата.
Разбийте захарта и яйцата, добавете ванилията, брашно и малко мляко - трябва да се получи рядка кашица. Останалия един литър мляко кипнете на загрят котлон и прибавете горната каша - трябва да се получи гъст крем.
Разбийте на сняг отделените белтъци с половин чаша захар. Прибавете ги към вече охладения крем, разбъркайте добре с шпатула. Ако искате, сиропирайте блатовете за повече сочност на тортата.
Сглобете тортата, като редувате блатове и крем. Украсете ореховата торта със смлени орехи. Оставете в хладилник за няколко часа.
Ореховата торта от едно време е готова.
Източник: Невена Добрева от Кулинарна мрежа