Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехови торти»Орехова торта от едно време

Орехова торта от едно време

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Орехова торта от златните времена, която винаги ще бъде актуална"

Необходими продукти

  • за блатове
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • яйца - 4
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1 пакета
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч. пресято
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за блатовете и ги разбийте до получаване на хубава хомогенна смес.

Разделете сместа на 2 части и изпечете отделно блатовете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Междувременно пригответе крема за тортата.

Разбийте захарта и яйцата, добавете ванилията, брашно и малко мляко - трябва да се получи рядка кашица. Останалия един литър мляко кипнете на загрят котлон и прибавете горната каша - трябва да се получи гъст крем.

Разбийте на сняг отделените белтъци с половин чаша захар. Прибавете ги към вече охладения крем, разбъркайте добре с шпатула. Ако искате, сиропирайте блатовете за повече сочност на тортата.

Сглобете тортата, като редувате блатове и крем. Украсете ореховата торта със смлени орехи. Оставете в хладилник за няколко часа.

Ореховата торта от едно време е готова.

Източник: Невена Добрева‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: