Начин на приготвяне
За приготвянето на блата разбийте в голяма купа яйцата заедно със захарта и ванилията.
Добавете на порции брашното, което предварително е смесено с бакпулвера и половината газирана вода.
Разделете сместа в три купички - в едната добавете какаото и я разбъркайте.
Изпечете блатовете един по един в намаслена и набрашнена тава.
За крема сложете 900 мл от прясното мляко на котлона заедно със захарта и ванилията.
Разбийте жълтъците с брашното и останалото прясно мляко.
Изсипете тази смес към млякото на котлона и добавете маслото.
Разбъркайте млечния крем и го оставете да изстине.
Вземете единия жълт блат, сложете го в поднос, залейте го с газирана вода, сложете крем и след това сложете кафявия блат.
Продължете да редите домашната торта по същия начин до готовност.
По желание я украсете с настърган шоколад или орехи.
Домашната торта с блатове като едно време е много вкусна.