Начин на приготвяне
Първо активирайте маята с малко брашно, захар и топло мляко. Оставете да шупне.
Междувременно разбийте яйцата и добавете останалото мляко. Пресейте брашното и го добавете към яйчената смес.
Постепенно добавяйте от разтопената мас, като месите продължително. Щом тестото е готово, покрийте и го оставете на топло да втаса - може и в загрята на 40 градуса фурна.
Оформете топчета от втасалото тесто и всяко едно разточете на заоблен триъгълник.
Цепнете от острия връх на няколко места, сложете от шипковия мармалад и завийте на кифла.
Оставете кифлите да втасат, след което ги намажете с разбито яйце. Поръсете ги с кристална захар и изпечете на умерено загрята фурна за около 25 минути.
Кифлите с мармалад като от едно време са готови.