Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Запечени пилешки гърди с лук

Запечени пилешки гърди с лук

Запечени пилешки гърди с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Овкусете добре пилешките гърди преди да ги запечете - поднесете с подходяща гарнитура и много любов"

Необходими продукти

  • пилешко филе - 1 килограм
  • лук - 4 глави
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 с.л.на зърна
  • масло - 70 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • подправка за пиле
  • вода
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на пържоли пилешкото филе. Пригответе си марината за пилешкото, като смесите лимоновия сок с бялото вино, подправката за пиле и щипка сол.

Разбъркайте и оваляйте пържолите, оставете да престоят вътре за 30-тина минути - така ще поемат много добре ароматите.

Загрейте в тиган на котлона маслото и олиото изапържете пилешкото от двете страни за по 1-2 минути.

Извадете месото и го сложете в тава.

Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете за 3-4 минути в същата мазнина от пържолките. Поръсете го с черен пипер на зърна и добавете сол на вкус.

Сипете остатъка от маринатата на пилешкото. Разбъркайте и сипете лука върху месото. Налейте топла вода - около 300 мл.

Печете в загрята на 220 градуса за около 50 минути или до готовност. Сервирайте топли с гарнитура по избор.

Запечените пилешки гърди с лук са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: