Начин на приготвяне
Първо нарежете на пържоли пилешкото филе. Пригответе си марината за пилешкото, като смесите лимоновия сок с бялото вино, подправката за пиле и щипка сол.
Разбъркайте и оваляйте пържолите, оставете да престоят вътре за 30-тина минути - така ще поемат много добре ароматите.
Загрейте в тиган на котлона маслото и олиото изапържете пилешкото от двете страни за по 1-2 минути.
Извадете месото и го сложете в тава.
Нарежете лука на тънки полумесеци и го запържете за 3-4 минути в същата мазнина от пържолките. Поръсете го с черен пипер на зърна и добавете сол на вкус.
Сипете остатъка от маринатата на пилешкото. Разбъркайте и сипете лука върху месото. Налейте топла вода - около 300 мл.
Печете в загрята на 220 градуса за около 50 минути или до готовност. Сервирайте топли с гарнитура по избор.
Запечените пилешки гърди с лук са готови.