Еспресо Панакота

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Еспресо Панакота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Лек десерт, след който ще забравите за тежките шоколадови торти"

Необходими продукти

  • сметана - 500 мл подсладена
  • прясно мляко - 100 мл
  • еспресо - 100 мл кафе
  • желатин - 10 грама
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете студена вода в купичка и накиснете вътре желатина до омекване.

Налейте сметаната в малка тенджерка заедно с прясното мляко и кафето. Прибавете едно прахче ванилия и 3 лъжици захар. Сложете на котлона и загрейте до точка на завиране.

Махнете веднага от огъня и добавете омекналия желатин. Бъркайте докато се разтвори.

Сипете млечния крем в подходящи чашки и оставете да се охлади. След това приберете в хладилника, за да може панакотата да се желира добре.

Поднесете десерта, поръсен с канела или какао.

Еспресо Панакотата е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: