Супа от черна леща

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Супа от черна леща
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • черна леща - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • домати - 4 с.л. от консерва
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черната леща и я отцедете.

Лука и моркова обелете и нарежете на ситно. В малка мазнина на не прекалено силен огън задушете зеленчуците за около 5-6 минути.

След което прибавете към тях и нарязаната на ситно червена чушка. Разбърквайте, за да не загорят. На финала е ред и на чесънчето - пресовано с преса или накълцано на ситно.

Намалете силата на котлона, подправете със сол, черен и червен пипер и добавете доматите. Покрийте с капак и оставете ястието да къкри около 10 минути.

Ред е да се добави и черната леща. Разбъркайте отново и добавете около 4-6 ч.ч. вряла вода. Преценете по това колко гъста искате да бъде супата от леща.

Покройте отново с капак и гответе до готовност - 30-45 минути.

Супата от черна леща е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: