Начин на приготвяне
С миксер разбъркайте яйцата и захарта до получаване на гъст и пухкав крем. Добавете ванилията и 4 с.л. какао. На тънка струя добавете прясното мляко и леко разбъркайте.
Ореховките ядки наситнете добре и прибавете към сместа.
На финала е ред да се добави брашното и бакпулверът, който предварително сте пресели със сито.
Сместа за класическия английски фъч изсипах в кръгла тавичка с диаметър 20 см. Предварително я намазах с масло и сложих на дъното и кухненска хартия.
Изпечете английския сладкиш в предварително загрята фурна на 200°C за около 30 час. Преди да го извадите, проверете с дървена пръчка дали е изпечен добре отвътре.
Докато фъджът се пече, пригответе шоколадовата заливка. В малка тенджера разтопете маслото, добавете какаото, водата и захарта. Оставете за десетина минути на слаб огън и преместете настрани, за да може леко да изстине.
Щом сладкишът е готов, го извадете от фурната и залейте със сиропа.
Приберете в хладилника да стегне и след час може да сервирате класическия сладкиш.
По желание поръсете с пудра захар.